Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Інвестування в проекти ВДЕ

Сьогодні багато хто приходить до того, що вкладення в банк – це ризикована справа. Через нестабільність банківської системи і високу частку шахрайських операцій – ризики виходять вище, ніж прибуток. До того ж банківський відсоток поступово знижується. Ще можна вкласти свої кошти, наприклад, в нерухомість або якийсь бізнес. Але нерухомість падає в ціні і вже не має тієї інвестиційної привабливості, а вкладення в бізнес також ризиковано через складну економічну ситуацію. Але хіба це все, що зараз може запропонувати українська економіка своєму вкладнику та інвестору?

Інвестування в сонячну енергетику

На щастя, сьогодні є нові галузі економіки, які показують стійке зростання навіть в кризу і на які можна надовго спертися. Будь то приватна фізична особа, компанія або іноземний інвестор, для всіх є цікаві і прибуткові варіанти вкладення коштів.

Сьогодні найкращий депозит – це сонячна електростанція, вітроелектростанція або проект з енергоефективності. І на це є свої причини.

Ринок альтернативних джерел енергії або відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) активно розвивається у всьому світі. Багато держав, маючи частку ВДЕ в своєму енергобалансі вже 20-30%, ставлять все більші плани по її збільшенню. Деякі країни і великі компанії, взагалі оголосили про 100% перехід на ВДЕ. За даними агентства REN21, сумарні світові інвестиції в ВДЕ в 2015 році досягли 285,9 млрд. USD. З 2010 по 2015 рік потужності вітроелектростанцій в усьому світі зросли більш ніж в 2 рази, а сонячних електростанцій більш ніж в 5 разів!

В Україні процеси в цьому напрямку відбуваються, звичайно, менш активно, ніж в світі, але попит і інтерес до ВДЕ підвищується з кожним днем. Останнім часом ми отримуємо все більшу кількість запитань, пропозицій і ідей від потенційних інвесторів, компаній і приватних осіб, пов’язаних з інвестиціями в ВДЕ. Виходячи з цього, ми спробували коротко викласти ситуацію з ринком ВДЕ в Україні і дати свої пропозиції.

Чому ВДЕ та енергоефективність?

Інвестування в альтернативну енергетику

Відновлювані джерела енергії (ВДЕ) та енергоефективність на сьогоднішній день мають для нашої країни колосальне значення. Цей сектор економіки, за своєю швидкістю в світі, розвивається на рівні з IT-технологіями. За прогнозами багатьох світових агентств до 2025-2030 років нові енергетичні потужності буде дешевше будувати на базі сонячних і вітростанцій, а в багатьох країнах вже сьогодні вартість виробленої електроенергії з альтернативних джерел дешевше, ніж від атомних, газових або вугільних електростанцій.

Що ж стосовно ситуації в Україні. Ми виробляємо з сонячних і вітроелектростанцій тільки близько 1% електроенергії від загальної кількості виробленої в країні, в порівнянні з країнами Європи, де це 30%, а в багатьох і більше 50% від загальної кількості. У нас найвища витрата енергії на одиницю випущеної продукції серед країн Європи і навіть вище, ніж у Росії та Білорусі.

Наприклад, в деяких проектах енергоефективності, шляхом утеплення будівлі, реконструкції системи опалення, вентиляції та освітлення – оплата за комунальні послуги знижується в 2-3 рази! До речі, нами було проведено достатньо переговорів з іноземними інвесторами. І багато хто з них стверджують, єдине, що їх стримує – це політична ситуація в країні. Потенціал цих напрямків в Україні величезний і вкладення в дані галузі неодмінно принесе гарний прибуток своєму інвестору.

Що Ви отримуєте?

Звучить красиво, але давайте подивимося, що ж Ви будете мати на практиці, інвестувавши в ВДЕ:

Інвестування в енергетику1.Гарну економічну обґрунтованість.

У всьому світі ринок ВДЕ має потенціал для зростання мінімум на 20 років вперед. Враховуючи, що Україна знаходиться на задвірках даного ринку, не потрібно мати наукового ступеня, щоб спрогнозувати справжній ажіотаж інвесторів в цій сфері. І звичайно, найцікавіші і прибуткові проекти дістануться тим, хто першими прийде на цей ринок.

2.Чітке уявлення про те, куди ваші кошти будуть спрямовані.

Це, наприклад, не розвиток ринку алкоголю, сигарет, реклами або інший, скажімо, не найбільш необхідної галузі суспільству. Ви ясно розумієте, де ваші гроші працюють і яке соціальне благо вони виробляють.

3. Гарантію на повернення інвестицій.

Банк може збанкрутувати, акції компанії впасти в ціні, а грошова одиниця девальвувати. Наприклад, у разі установки вітрогенератора – термін служби досягає 20 років, сонячні панелі працюють більше 25 років, а самим товаром є електроенергія – живий, реальний товар, який не може бути не потрібний. Попит на електроенергію зростає в усьому світі, при розвитку ринку електроенергії в Україні, її можна буде продавати, наприклад, до Німеччини або Італії. По суті – це автономний бізнес, продукт якого завжди затребуваний.

Основною же гарантією повернення інвестицій в Україні є дія «зеленого тарифу», за яким вже сотні наших громадян і десятки компаній отримують оплату за вироблену електроенергію.

4. Екологічність і моральність вашого рішення.

Ваші кошти не тільки приносять вам постійний дохід, але є важливим інструментом в іншому питанні. Даним рішенням Ви виконуєте важливу функцію людини на Землі – бути в гармонії з природою і з самим собою. Повірте, через 10-20 років бажання просто попити чистої води або подихати свіжим повітрям, буде не таким вже й простим. Дані проекти в багатьох країнах є пріоритетними не просто так. Сонячні та вітроелектростанції дійсно бережуть навколишнє середовище, а внутрішнє моральне задоволення від зробленого вчинку часто дає багато життєвих сил.

5.Технічну та юридичну підтримку.

Фахівці компанії Альтеко Груп розбираються в області ВДЕ точно краще, ніж банківські аналітики. Виходячи з ваших фінансових можливостей і особистих побажань, ми підберемо для Вас найбільш цікаві проекти, варіанти інвестування і надамо весь комплекс послуг із супроводу таких угод. Набутий нами досвід в даній області дозволяє надати Вам якісні проекти і спільно виробити оптимальну схему дій.

Що ми пропонуємо?

ІнвестуванняСьогодні ми можемо запропонувати наступні варіанти:

Для резидентів України

Інвестування в проекти ВДЕ та енергоефективності через нашу компанію, партнерські фонди або пайова участь в проекті. Виплата відсотків щомісячно або в кінці року. Прибутковість вкладень від 7 до 17% річних в доларах США.

Для нерезидентів України

Інвестування в проекти ВДЕ та енергоефективності через іноземні партнерські фонди або безпосередньо шляхом співфінансування проекту. Виплата відсотків щомісячно або в кінці року. Прибутковість від 5 до 15% річних в доларах США.

Через неефективне використання енергії з нашої країни вимивається величезна кількість валюти. Розвиток альтернативних джерел енергії та енергоефективності однозначно поліпшить економічну ситуацію країни і кожного громадянина окремо. Ми впевнені, вже прийшов час нам самим вирішувати, де повинні працювати наші кошти.

ІнвесторамВсі ваші ідеї, запитання та пропозиції щодо інвестування в проекти ВДЕ, приймаються на електронну пошту:investment@alteco.in.ua