Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Чи досяжна мета для України до 2030 року?

25 червня Кабінет Міністрів України схвалив Національний план з енергетики та клімату (НПЕК) на період до 2030 року. Цей амбітний план передбачає скорочення викидів парникових газів до 55% та досягнення 27% відновлювальних джерел енергії у загальному обсязі виробленої електроенергії. Але чи зможе Україна сягнути таких результатів?

В ефірі Українського Радіо директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко висловив сумніви щодо можливості виконання цього плану у найближчій перспективі. Він зазначив, що влітку Україна виробляє до 15% електроенергії з відновлювальних джерел, а середній річний показник складає лише 10-12%. Для досягнення 27% необхідно створити сприятливі інвестиційні умови, яких наразі немає. “Замість інвестицій ринок електричної енергії вже багато років продукує борги”, – зазначає експерт.

Таким чином, для досягнення цілей НПЕК, Україна має здійснити значні зусилля у створенні привабливих умов для інвестицій та усуненні існуючих обмежень на ринку електроенергії. Чи зможе країна реалізувати ці зміни та досягти амбітних цілей до 2030 року – покаже час.

Але ми знаємо, що це насправді реальні цілі. Які залежать не лише від держави, але від громадян та бізнесу. Компанія Alteco зі свого боку робить усе можливе, щоб сприяти виконанню цього плану. Ми спеціалізуємося на будівництві та впровадженні сонячних електростанцій, які є ключовими для досягнення цілей відновлюваної енергетики.

Ми віримо, що разом зусиллями бізнесу, уряду та громадськості ми зможемо досягти поставлених цілей і забезпечити стале майбутнє для нашої країни.