Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Встановлення малих сонячних електростанцій може додати до 1 ГВт потужності в українську енергосистему

В Україні активно розвивається розподілена генерація, включаючи невеликі індивідуальні сонячні установки та системи зберігання електроенергії для приватних домогосподарств. Голова Держенергонагляду Руслан Слободян закликає українців встановлювати малі сонячні електростанції для підтримки енергосистеми країни.

«Сонячна генерація підтримує нашу енергосистему вдень завдяки тисячам приватних невеликих сонячних електростанцій, що роблять значний внесок у підтримку енергонезалежності України», – зазначив Слободян.

На сьогоднішній день, великі промислові сонячні станції виробляють близько 3 ГВт потужності щоденно. А збільшення кількості індивідуальних сонячних станцій лише цього року може додатково додати близько 1 ГВт потужності. Тому держава планує сприяти розвитку сонячної енергетики для домогосподарств, спрощуючи процедури підключення та дозвільні документи.

Для цього розширено дію програми «Доступні кредити 5-7-9 %» для підприємців. А громадяни можуть скористатися пільговим безвідсотковим кредитуванням на 5 років, який буде доступний через Фонд розвитку підприємництва найближчим часом.

Замовити установку сонячної електростанції під ключ, ви можете в компанії Alteco. У нас доступна широка лінійка сонячних електростанцій для домогосподарств від 5 до 30 кВт. Що зробить ваше помешкання автономним та економічно вигідним.

Встановлення малих сонячних електростанцій може додати до 1 ГВт потужності в українську енергосистему